Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Torto pagrindas, kurį visada pavyksta iškepti: mano mėgstamiausias receptas!

Tai – geriausias torto pagrindas, kokį man kada nors teko kepti.

Šį pagrindą naudoju įvairių tortų, pyragų ir kitų desertų ruošimui.

Jei planuojate kepti tortą, būtinai išbandykite šį receptą.

Jums reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 5 valg. š. cukraus
  • 5 š. kvietinių miltų
  • 5 š. šilto vandens
  • 5 valg. š. aliejaus
  • 2 valg. š. kakavos

Kaip gaminti?

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių, blizgių putų.

Kaip žinoti, kad tinkamai išplakėte kiaušinių baltymus?

Iškelkite plaktuvą ir apverskite.

Plakinys turi išlikti standus.

Vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius.

Kruopščiai suplakite.

Sumažinkite plakimo greitį iki minimalaus.

Įpilkite vandens ir aliejaus.

Išmaišykite rankiniu būdu.

Įmaišykite išsijotus miltus su kakava.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Nebūtina ištepti aliejumi ar sviestu.

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą ir išlyginkite.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir pašaukite kepimo formą.  Kepkite 25-30 minučių.

Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar tešla iškepusi.

Išimkite torto pagrindą iš kepimo formos.

Palikite atvėsti ant grotelių.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---