Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Trapūs sausainiai su majonezu: receptas iš vaikystės

Ingredientai

  • sviestas – 200 g,
  • cukrus – 200 g,
  • majonezas – 200 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • miltai – 4 puodeliai,
  • kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio,
  • vanilinis cukrus – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

  1. Atšaldytą sviestą rankomis sutrinkite su miltais iki trupinių. Sudėkite kiaušinius, majonezą, kepimo miltelius, vanilę ir įprastą cukrų. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
  2. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Tešlai formuoti naudokite mėsmalę ir specialų antgalį ar sausainių formavimo prietaisą, suformuotus sausainius dėkite ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu.
  3. Kepti 180°C temperatūroje 20 min. Iškepusius trapios tešlos sausainius pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---