Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Šie sausainiai tiesiog tirpsta burnoje.

Juos galite valgyti desertui ar patiekti ant šventinio stalo.

Jums reikės:

  • 2 obuolių
  • Žiupsnelio cinamono
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Tešlai:

  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • Vanilino
  • Žiupsnelio druskos
  • +/- 350 g miltų
  • Maždaug 6 g kepimo miltelių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.

Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.

Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tirštą tešlą.

Paruoškite įdarą:

Obuolius sutarkuokite ir suberkite į keptuvę storesniu dugnu.

Įdėkite sviesto, įberkite cinamono ir tarkuotos citrinos žievelės.

Troškinkite, kol obuoliai suminkštės.

Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.

Supjaustykite ilgomis juostelėmis ir per vidurį sluoksniuokite obuolių įdarą.

Šakute formuokite raštą ant tešlos viršaus.

Suvyniokite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Aptepkite marmeladu, sumaišytu su trupučiu vandens.

Galite pabarstyti kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---