Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Neprilygstamas trupininis obuolių pyragas. Padėjus jį ant stalo, liks tik tuščia lėkštė!

Pagal šį receptą pagaminsite labai minkštą ir sultingą obuolių pyragą. Vieną kartą jo paragavę, kitą kartą kito nekepsite!

Jums reikės:

Pateiktų ingredientų kiekis skirtas 25 x 35 cm kepimo skardai

Stiklinės tūris = 250 ml

Tešlai:

  • 3,5 stiklinės pusiau rupių miltų
  • 250 g sviesto arba margarino
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 5 kiaušinių trynių
  • 3 šaukštų tirštos grietinės
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

Įdarui:

  • 2 kg obuolių
  • 1 pakelio želatinos
  • 1/3 puodelio cukraus
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 1 pakelio pudingo miltelių (40 g)

Apibarstymui:

  • 1 šaukšto ištirpinto sviesto
  • 2 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų rupių miltų

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:
  • Obuolius nulupkite ir sutarkuokite su rupia tarka.

  • Tada maišydami kepkite juos keptuvėje, kad suminkštėtų, ir vėliau įpilkite į juos išbrinkusios želatinos.
  • Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.

  • Tada į dubenį kartu su tryniais ir sviestu sudėkite visus tešlai skirtus ingredientus ir išmaišykite vientisą tešlą.
  • Padalinkite ją į dvi dalis, vieną iš jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį.

  • Antrą tešlos dalį padėkite ant kepimo skardos dugno, kurį prieš tai padenkite kepimo popieriumi ir išlyginkite tešlą su lyg kraštais.
  • Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie 7 minutes.
  • Tuo tarpu pasiruoškite trupinius apibarstymui, tiesiog sumaišydami visus reikiamus ingredientus dubenyje, kad susidarytų biri masė. Jei reikia, galite pridėti daugiau miltų.
  • Pasiruoškite obuolių įdarą.
  • Taip pat išplakite dubenyje baltymus iki standžių putų ir palaipsniui į jas suberkite cukrų.
  • Plakite, kol cukrus ištirps ir tada įmaišykite į putas pudingo miltelius.
  • Visas gautas standžias putas sumaišykite su obuolių įdaru.
  • Tada į obuolius įpilkite želatinos ir viską gerai išmaišykite, kad obuolių masė būtų susimaišiusi su želatina.
  • Obuolių įdarą paskleiskite ant iškeptos tešlos pagrindo.
  • Dabar antrą tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir užtarkuokite ant obuolių masės.
  • Visą pyragą apibarstykite trupiniais ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių (tik nenaudokite orkaitėje karštu oro apipūtimo funkcijos).
  • Iškepęs obuolių pyragas turi būti gražios auksinės spalvos.

  • Leiskite pyragui atvėsti, supjaustykite ir galėsite patiekti ant stalo.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---