Trupininis vyšnių pyragas: supaprastintas receptas

Redaktore M.
1 min. skaitymo

Trupininis vyšnių pyragas tikrai labai patiks visiems žmonėms. Sultingas ir kvapnus pyragas puikiai tiks prie arbatos.

Ingredientai:

Trupiniams:

  • šaltas sviestas – 100 g;
  • miltai – 100 g;
  • cukrus – 100 g;
  • druska – žiupsnelis.

Įdarui:

  • šaldytos vyšnios – 300 g;
  • cukrus – 2 valgomieji šaukštai;
  • krakmolas – 2 valgomieji šaukštai;
  • apelsino žievelė – pasirinktinai;
  • mėtos – kelios šakelės;
  • vanilė – pagal skonį.

Gaminimas:

Trupiniams: susmulkinkite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais ir cukrumi, įberkite žiupsnelį druskos. Viską rankomis sutrinkite į trupinius. Trupinius galima laikyti šaldytuve ir naudoti tada, kai reikia.

Įdarui: uogas sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, įdėkite šiek tiek apelsino žievelės, vanilės ir smulkintų mėtų lapelių.

Įdarą paskirstykite kepimo formoje, ant viršaus užpilkite trupinius. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 min. Pyragą patiekite su ledais. Skanaus!

Trupininis vyšnių pyragas

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *