Minkšti picų paplotėliai. Rekomenduoju padvigubinti produktų kiekį, nes tai tikrai labai skanu!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Puikus nekildintų picų paplotėlių receptas.

Šie paplotėliai bus minkšti ir labai skanūs.

Šį receptą sužinojau iš savo draugės.

Jums reikės:

  • 500 g paprastų miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 20 g šviežių mielių
  • 140 g natūralaus jogurto
  • 250 ml pieno
  • Aliejus kepimui
  • Česnakų
  • Aliejaus
  • Druskos

Neprivaloma:

  • Žalių svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudėkite sausus ingredientus:

Miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.

Viduryje padarykite duobutę.

Į ją įpilkite aliejaus.

Įberkite susmulkintas mieles ir viską išmaišykite.

Taip pat įpilkite jogurto ir šilto pieno.

Dar kartą gerai išmaišykite.

Dabar minkykite rankomis, kol tešla nustos lipti prie rankų.

Patarimas:

Pavyzdžiui, į tešlą galite įdėti ir smulkiai pjaustytų žalių svogūnų laiškų.

Man labai patiko šis priedas, todėl nuo tada visada įdedu svogūnų laiškų.

Padalinkite tešlą į 8 dalis – nieko kildinti nereikia.

Rankomis suformuokite blynelius ir iškart kepkite karštame aliejuje.

Iškepusius paplotėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius

Tada patiekite su mėgstamais ingredientais.

Linkime gero skonio!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *