Antradienis, 29 liepos, 2025

Naujausi

Švelnus ir lengvas Kalėdų skanėstas! Toks nuostabus, kad jo visi namuose prašo, nors jis yra be mėsos!

Skanus Kalėdinis keptas delikatesas, puikus užkandis sekmadienio meniu. Mūsų namuose jį visi valgo vieną, tiesiog, kol supjaustau – pusė jo jau būna suvalgyta.

Tradiciškai šis skanėstas gaminamas švenčių proga, tačiau mes jį mėgstame ir bet kuriuo kitu metų laiku.

Jums reikės:

  • 5-6 seno batono riekelių
  • 1 mažesnio svogūno
  • 2 kiaušinių
  • Petražolių, laiškinių česnakų, bazilikų
  • 70 g sviesto
  • Raudonėlio, druskos, maltų juodųjų pipirų, mairūno, naminės vegetos prieskonių
  • 2 česnako skiltelių
  • Pieno (suktinukams apipilti)
  • Žiupsnelio muskato riešuto

Pasirinktinai:

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite svogūną, taip pat susmulkinkite visas prieskonines žoleles.

Keptuvėje svieste pakepinkite svogūnus, kol jie įgaus auksinę spalvą.

Batono riekeles supjaustykite mažais kubeliais ir suvilgykite pienu.

Pabarstykite raudonėliu, mairūnu, muskato riešutu, žolelėmis ir druska.

Įdėkite dvi sutrintas česnako skilteles.

Jei mėgstate, taip pat galite įdėti smulkinto kumpio, rūkytos ar kitos mėsos, mes darėme abu variantus.

Į mišinį įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite česnaką, pakepintus, atvėsintus svogūnus.

Viską gerai išmaišykite.

Sudėkite mišinį į kepimo maišelį, gerai paspauskite, kad mišinyje nebūtų oro burbuliukų.

Suriškite.

Tada įvyniokite maišelį į foliją ir įdėkite į kepimo indą su vandeniu.

Leiskite kepti iš pradžių iš vienos pusės, paskui iš kitos – maždaug 15 minučių.

Neuždenkite, kad įdaras nesuplyštų.

Iškepus – leiskite atvėsti.

Tai puikus užkandis ir šaltas delikatesas.

Dėl tokios formos jis atrodo tikrai labai gražiai.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---