Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Minkštas ir lengvai paruošiamas Velykinis užkandis: puikus receptas ne tik šventėms!

Skanus Velykų užkandis, paruošiamas labai greitai.

Mūsų namuose jis greitai suvalgomas, tiesiog jį supjaustau ir pusės iš karto nebelieka!

Jums reikės:

  • 5-6 senesnių raguolių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 kiaušinių
  • Petražolių, laiškinių česnakų, bazilikų, įvairių žolelių (galite įdėti ir jaunų dilgėlių)
  • 70 g sviesto
  • Raudonėlio, druskos, maltų juodųjų pipirų, mairūno, naminės vegetos prieskonių
  • 2 česnako skiltelių
  • Pieno (duonos apipylimui)
  • Žiupsnelio muskato riešuto
  • Pasirinktinai: kumpio, rūkytos mėsos ir pan.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustykite svogūną.

Taip pat smulkiai supjaustykite žalumynus ir prieskonines žoleles.

Keptuvėje svieste pakepinkite svogūnus, kol jie įgaus auksinę spalvą.

Raguolius supjaustykite mažais kubeliais ir apipilkite pienu.

Pabarstykite raudonėliu, mairūnu, muskato riešutu, prieskoniais ir druska.

Įdėkite 2 sutrintas česnako skilteles.

Jei mėgstate, taip pat galite įdėti smulkinto kumpio, rūkytos ar kitos mėsos.

Mes gaminame abu variantus, bet Didįjį penktadienį dažniausiai gaminame variantą be mėsos.

Į mišinį įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite česnakus, pakepintus ir atvėsintus svogūnus.

Viską gerai išmaišykite, pripildykite siauros formos kepimo maišelį, gerai suspauskite, kad mišinyje neliktų oro burbuliukų.

Suriškite abu galus.

Tada įvyniokite maišelį į foliją ir įdėkite į puodą su vandeniu.

Pirmiausia leiskite virti vienai pusei.

Tada po 15 minučių apverskite ir virkite iš kitos pusės.

Neuždenkite, kad maišelis su įdaru nesuplyštų.

Kai išvirs, leiskite atvėsti.

Tai gali būti puikus garnyras arba skanus šaltas užkandis.

Dėl šios vyniotinio formos jis atrodo labai gražiai.

Linkime gero skonio!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip papuošti Velykų pyragą be glajaus: madingiausios 2025 metų idėjos

Velykų pyragas jau seniai nebėra tik šventinis kepinys – tai tikras prisikėlimo simbolis, kuriam skiriamas ypatingas dėmesys. Jei norite atsisakyti klasikinio glajaus arba tiesiog...

Žuvis bus sausa, jei tai darysite: pagrindinė klaida kepant skumbrę

Yra daugybė skumbrių paruošimo būdų, tačiau tarp kulinarų ir dietologų vyrauja beveik vieninga nuomonė: kepti skumbrę geriausia visą. Kodėl skumbrę reikia kepti visą? Iš pirmo žvilgsnio...
---