Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Sūdyti baklažanai su morkomis ir česnakais: naujas rudeniškas receptas

Bet kuri šeimininkė susidoros su paprastu skanaus užkandžio paruošimo procesu, o naminis daržovių užkandis patiks kiekvienam, kuris jį išbandys. Švelniai aštrūs baklažanai su morkomis ir česnakais. Štai receptas:

Ingredientai

  • 2 kg baklažanų (geriau imti mažo dydžio),
  • 500 g morkų (rinkitės dideles ir saldžias),
  • 150–200 g česnakų,
  • mažas ryšelis petražolių.

Gaminimo eiga

Pirmiausia nupjaukite nuplautų baklažanų kotelius ir subadykite baklažanus šakute – taip gaminimo metu išeis nereikalingas skystis ir baklažanai nesprogs. Virkite daržoves 3–5 minutes pasūdytame vandenyje. Svarbiausia nepervirti.

Taip paruoštus baklažanus padėkite ant lygaus paviršiaus (gerai tinka grotelės šalia kriauklės), ant baklažanų uždėkite pjaustymo lentą su svoriu. Palikite baklažanus nusivarvėti.

Per tą laiką morkas reikia nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve (galite naudoti ir nestambią daržovių pjaustyklę). Česnakus ir petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.

Dabar grįžtame prie baklažanų. Kiekvieną daržovę perpjaukite, bet ne iki galo, kad galėtumėte ją „uždaryti“. Į vidų sudėkite morkų, česnako ir petražolių mišinį ir siūlu pervyniokite baklažaną, kad įdaras neiškristų.

Įdarytas daržoves sudėkite į 3 litrų stiklainį ir užpilkite sūrymu, paruoštu įpylus 2 šaukštus druskos į 1 litrą vandens.

Stiklainį uždarykite nailoniniu dangteliu ir palikite šiltai 2 dienas, tada laikykite rūsyje.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---