Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Ryžių miltų duonelės – vietoje garnyro arba su įdaru

Idealiai tinka greitiems priešpiečiams ar užkandžiui.

Ingredientai

  • Ryžiai – 100 g,
  • Šiltas pienas – 300 ml,
  • Kiaušiniai – 1 vnt.,
  • Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai,
  • Šviežios mielės – 1 šaukštelis,
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas,
  • Miltai – 500 g,
  • Druska – pagal skonį.

Gaminimo eiga

Nuplautus ryžius sumalkite maisto smulkintuvu, įpylę pieno. Gausite ryžių pieną. Į ryžių pieną įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir plakite šluotele. Tada suberkite šviežias mieles, cukrų ir druską, vėl išmaišykite.

Suberkite miltus, ir išminkykite stiprią ir elastingą tešlą. Uždenkite folija ir palikite 20 minučių pakilti.

Tešlą padalykite į 2 lygias dalis (ar daugiau, jei norite mažesnių duonelių) ir kiekvieną iškočiokite į plokščią apskritimą.

Duoneles kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Paplotėliai iškils, viduje liks vietos įdarui. Patiekti galite arba kaip garnyrą, vietoje duonos, arba galite įdaryti bet kokiu norimu įdaru (pvz., apkepintomis daržovėmis ir sūriu) ir patiekti kaip užkandį.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---