Sekmadienis, 15 birželio, 2025

Naujausi

Naminis batonas – kvapnus ir skanus

Ingredientai

  • miltai – 500 g
  • sausos mielės – 1 valg. šaukštas
  • vanduo – 260 ml
  • druska – 1 šaukštelis
  • cukrus – 1 valg. šaukštas
  • sviestas – 30 g

Gaminimo eiga

Į dubenį supilkite 60 ml vandens ir ištirpinkite jame mieles. Įdėkite 2–3 valg. š. miltų. Išmaišykite ir uždenkite dubenį maistine plėvele. Leiskite tešlai kilti apie 20 minučių kambario temperatūroje.

Stiklinėje šilto vandens ištirpinkite druską ir cukrų. Supilkite į pakilusią tešlą, vėl išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir vandenį, užminkykite tešlą. Tada į tešlą supilkite minkštą sviestą ir išmaišykite.

Tešlą sudėkite į dubenį, pateptą aliejumi ir uždenkite plėvele. Palikite ant stalo, kad pakiltų 1–2 val. Žiemą galite kildinti orkaitėje, įjungę lemputę, bet neįjungę šildymo.

Tešlą padalinkite į 2 dalis.

Tada kiekvieną dalį iškočiokite ir susukite į ritinį.

Sudėkite ruošinius ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu arba kepimo popieriumi. Leiskite ruošiniams pakilti 30–40 minučių.

Po 40 minučių ant kiekvieno ritinio padarome negilius įpjovimus, viršų patepame sviestu.

Kepame 180°C temperatūroje apie 35 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip tinkamai valyti grybus: klaida, kuri gali sugadinti visą patiekalą

Grybai – tai ne tik maistingas, bet ir gurmaniškas ingredientas, kuris suteikia patiekalams ypatingą skonį bei aromatą. Tačiau daugelis grybų mėgėjų daro esminę klaidą...

2025 m. birželio 15 d. horoskopas – ką žada astrologai

Birželio 15 d. žvaigždės skatina vidinius pokyčius, kūrybinį įkvėpimą ir svarbius sprendimus – kiekvienam Zodiako ženklui skirtingai, tačiau neabejotinai prasmingai. Avinas Birželio 15 d. atneš svarbių...
---