Penktadienis, 1 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Lašinių „akordeonas“ su namine adžika ir žolelėmis

Kiekvieną kartą artėjant šventėms ant stalo norisi patiekti vis ką nors naujo ir nematyto. O ar kada valgėte akordeoną? Mes jums siūlome pamiršti keptą šoninę ar rūkytus lašinius, tikriems mėsos mėgėjams reikia išbandyti šį receptą. Tai itin skanūs lašiniai, paruošti su prieskoninėmis žolelėmis ir adžika (dar geriau, jei ją gaminate namuose!)

Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite, kad jis tiesiog privalo būti ant šių metų šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 0,5 kg lašinių
  • 3–4 šaukštai druskos
  • 1 svogūnas (arba pagal skonį)
  • petražolių (ar / ir kitų žalumynų)
  • 5 šaukštai adžikos
  • 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 skiltelė česnako

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

1.Lašinius nuplaukite, nupjaukite odą. Įvertinę lašinių dydį, galite juos perpjauti pusiau, kad gautumėte ant sumuštinio tinkamo dėti dydžio griežinėlius, kai supjaustysite galutinį produktą.

2.Įpjaukite lašinius taip kaip nuotraukoje, kad gautumėte „akordeoną“.

3.Sukapokite žalias žoleles ir česnaką, įdėkite pusę arbatinio šaukštelio druskos, kad žolelės išleistų savo sultis. Gerai prikimškite vienoje pusėje esančias akordeono įpjovas šiuo mišiniu.

4.Lašinius apverskite ir kitoje pusėje esančias įpjovas užpildykite adžika. Padažo nereikėtų tepti daug, kad neištekėtų iš įpjovų.

5.Dabar iš visų pusių gerai apibarstykite lašinius pipirais ir druska. Negailėkite druskos, nes kiaulinius taukus sunku persūdyti. Apvyniokite šį vyniotinį plastikine plėvele ar įdėkite į orui nelaidų indą ir laikykite šaldytuve.

6.Beje, ant lašinių galite paskleisti svogūno žiedus, jei jums patinka jo kvapas. Šis ingredientas yra neprivalomas. Marinuokite užkandį šaldytuve mažiausiai 3 dienas.

7.Prieš patiekiant, įdėkite lašinius į šaldiklį, kad jie užšaltų. Dėl to užkandį bus lengviau supjaustyti ir jis išlaikys formą. Patiekite atskiroje lėkštėje kartu su krienais ar garstyčiomis.

Sušaldytas lašinukų akordeonas su adžika, česnaku ir žolelėmis yra puikus užkandis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Rekomenduojame receptą užsirašyti ant kelių lapų, nes svečiai jo tikrai paprašys!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklų suderinamumas: su kuo verta kurti ilgalaikius santykius?

Astrologija gali būti ne tik pramoga, bet ir naudingas įrankis geriau suprasti save bei kitus. Viena iš populiariausių astrologinių temų – zodiako ženklų suderinamumas,...

Kaip išeiti iš vidinio sąstingio: 8 veiksmingi būdai susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą

Jaučiatės tarsi įstrigę – lyg gyvenimas nesugriuvo, bet ir nedžiugina? Tai gali būti vidinio sąstingio būsena. Ji dažnai apibūdinama kaip „pilkas laikotarpis“, kai viskas...

---