Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Užtepėlė iš krienų lapų. Tiks prie mėsos, žuvies ar sriubos

Jei prieš porą metų savo vyrui būčiau pasakiusi, kad krienų lapų užtepėlė bus jo mėgstamiausias užkandis, jis manimi nepatikėtų. O dabar šį skanėstą su malonumu valgo visa šeima, todėl gaminu dvigubas porcijas! Čia yra atsakymas į klausimą „Ką daryti su krienų lapais?” Šį universalų užkandį galima naudoti tiesiogine to žodžio prasme bet kur. Įdėkite jo į sriubą, pagardinkite salotas, patiekite su žuvimi ar mėsa, tepkite ant duonos.

Užtepėlė

Jums reikės:

  • Krienų lapų 6 vnt.
  • Petražolių 100 g
  • Krapų 100 g
  • Jalapeno pipiro 1 vnt.
  • Česnakų 150 g
  • Paprikų 250 g
  • Graikinių riešutų 200 g
  • Saulėgrąžų aliejaus 250 g
  • Druskos 2 šaukštelių

Gaminimas:

Pirmiausia nuplaukite ir nusausinkite žoleles. Graikinius riešutus sutrinkite iki trupinių. Geriausia tai padaryti maišytuvu.

Nuplaukite papriką ir pašalinkite sėklas, tą patį padarykite su jelapeno pipiru. Sumalkite paprikas maišytuve kartu su česnaku.

Užtepėlė

Krapų, petražolių ir krienų lapus šiek tiek susmulkinkite peiliu, tada viską sumalkite maišytuve kartu su augaliniu aliejumi. Turėtumėte gauti pastos tirštumo masę.

Sumaišykite visus ingredientus, pridėdami druskos. Sudėkite gautą masę į švarius ir sausus stiklainius.

Užtepėlė

Aštraus skonio mėgėjams rekomenduojame įdėti daugiau jalapeno pipirų arba paprasčiausiai nepašalinti jų sėklų. Tačiau pirmą kartą pasistenkite nepersistengti su aštrumu. Krienų lapų užtepėlė šaldytuve gali būti laikoma net šešis mėnesius. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---