Užšaldykite vištienos krūtinėlę ir tada ją iškepkite. Puikus patiekalas!

2 min. skaitymo

Tikriausiai esate girdėję apie tradicinį meksikietišką patiekalą fajitos, kuris patiekiamas kaip pyragas. Mes norėtume su jumis pasidalinti šio skanumyno receptu! Šis patiekalas nepalieka abejingų.

Ingredientai:

  • 6 vištienos krūtinėlės
  • 300 g sūrio
  • 6 saldžiosios paprikos (raudonos, geltonos, žalios)
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis pipirų.

Prieskonių mišiniui:

  • 2 valgomieji šaukštai paprikos prieskonių
  • 2 valgomieji šaukštai Kajano pipirų
  • 1 valgomasis šaukštas kmynų
  • 1 valgomasis šaukštas maltų pipirų
  • 1 valgomasis šaukštas jūros druskos
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlio.

Patiekalo viršui:

  • kiaušiniai
  • miltai
  • džiūvėsėliai.

patiekalas

Į dubenį suberkite kajeno pipirus, druską, kmynus, raudonėlius, paprikos prieskonius ir maltus pipirus. Išmaišykite prieskonius.

Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai į kelis plonus gabalėlius. Kiekvieną jų apvoliokite prieskoniuose.

Supjaustykite juostelėmis 2 geltonas, 2 raudonas, 2 žalias paprikas ir 2 raudonuosius svogūnus. Pakepinkite daržoves alyvuogių aliejuje.

Kepimo indą aukštomis sienelėmis padenkite maistine plėvele ir vištienos krūtinėlę sudėkite į jį.

patiekalas

Ant vištienos uždėkite sluoksnį keptų paprikų ir svogūnų. Apibarstykite daržoves tarkuotu sūriu.

Tuomet kartokite šiuos 3 sluoksnius – vištienos krūtinėlė, keptos daržovės ir sūris – tol, kol bus sunaudoti visi ingredientai.

Indą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 2 valandoms.

patiekalas

Atskirame inde išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Į kitą indą supilkite miltus, o į paskutinį – džiūvėsėlius.

Sušalusį patiekalą pirmiausia apvoliokite miltuose, tada kiaušiniuose, o po to – džiūvėsėliuose.

Fajitos kepkite orkaitėje 60 minučių. Orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 170° C temperatūros. Skanaus!

Vaizdo įrašas, kaip gaminti patiekalą:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *