Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Varškės apkepas su avižiniais dribsniais. Purus ir sotus patiekalas

Daugelis šeimininkių, norėdamos sumažinti kalorijų kiekį, miltus keičia avižiniais dribsniais. Rezultatas – įdomus avižinių dribsnių varškės apkepas, kurio įdaras priklauso tik nuo jūsų fantazijos. Pavyzdžiui, man patinka vyšnios. O neseniai susidūriau su visiškai neįprastu receptu.

Tai, ko gero, lengviausias avižų ir varškės patiekalas, kurį aš kada nors padariau. Su receptu susidūriau kūno rengybos instruktoriaus tinklaraštyje. Mergina taip gyrė patiekalą, kad nusprendžiau jį išbandyti. Po savaitės šis varškės apkepas patiko visiems. Tikrai skanu!

Varškės apkepas

Jums reikės:

  • Varškės 400 g
  • Banano 1 vnt
  • Kiaušinių 2 vnt
  • Avižinių dribsnių 3 šaukštų

Gaminimas:

Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį, išplakite juos šluotele. Tada į juos įpilkite avižų dribsnių. Išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Per šį laiką dribsniai turėtų išbrinkti. Tada įdėkite supjaustytą bananą. Sutrinkite šakute ir sumaišykite su dribsniais.

Į šią avižų tešlą sudėkite 5% riebumo varškę. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Torto formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į jį tešlą.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30-35 minutes. Tada leiskite jam šiek tiek atvėsti.

Varškės apkepas

Štai toks varškės apkepas, su avižomis ir be cukraus, mano šeimai pusryčiams patiekiamas kelis kartus per savaitę. Valgau jį be jokio padažo, nes stengiuosi išlaikyti figūrą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Žemė nebelips prie kastuvo: paprasti sprendimai, kad būtų lengviau dirbti sode

Daržininkystės sezonas įsibėgėja, o antrąją gegužės dekadą sinoptikai prognozuoja lietingus orus. Po lietaus žemė tampa sunki ir limpanti prie įrankių, ypač kastuvo, todėl net...

Taro horoskopas 2025 m. gegužei: kam jau laikas pirkti didesnę piniginę

Gegužės mėnuo žada daug pokyčių, ypač finansų srityje. Taro kortos atskleidžia, kuriems Zodiako ženklams verta rizikuoti ir ieškoti naujų pajamų šaltinių, o kas turėtų...
---