Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Moliūgas su varške ir razinomis: skanus patiekalas!

Moliūgas su varške ir razinomis puikiai tiks pusryčiams. Patiekalą pasigaminsite gana greitai, jis skanus ir maistingas!

Ingredientai:

  • moliūgo minkštimas – 500 g;
  • varškė – 200 g;
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
  • kiaušinis – 1 vnt.;
  • razinos – 30 g;
  • medus – 1 valgomasis šaukštas;
  • apelsino žievelė – 1 arbatinis šaukštelis;
  • vanilinis cukrus – 8 g.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais ir padėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, kol moliūgas suminkštės. Sumalkite elektriniu smulkintuvu.

Razinas pamirkykite karštame vandenyje. Varškę sutrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir 0,5 arbatinio šaukštelio apelsino žievelės iki kreminės masės. Į moliūgo tyrę įpilkite medaus, sudėkite likusią apelsino žievelę ir išmaišykite. Jei moliūgų tyrė yra skysta, tada įdėkite dar 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo.

1/3 moliūgų tyrės tolygiai paskleiskite augaliniu aliejumi išteptoje kepimo formoje. Tada sudėkite pusę varškės masės ir pusę razinų. Vėl kartokite sluoksnius: moliūgų tyrė, varškės masė, razinos ir ant viršaus paskirstykite likusią moliūgų tyrę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 min. Skanaus!

Moliūgas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---