Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Pyragas su varške ir kondensuotu pienu

Lenkiški varškės pyragai yra žinomi visoje Europoje. Vietinės šeimininkės šiuos skanėstus ruošia taip meistriškai ir įvairiai, kad  kas kartą galime išbandyti vis kitą receptą. Šį kartą siūlome išbandyti pyragą su varške ir kondensuotu pienu, kuris tikrai nudžiugins kiekvieną smaližių.

Jums reikės:

  • 100 g sviesto
  • 3 v. š. cukraus
  • 2 v. š. kakavos miltelių
  • 50 g grietinės
  • 210 g kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 300 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 5 v. š. virto kondensuoto pieno
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo
  • 1 a. š. vanilinio cukraus

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į gilų dubenį supilkite ištirpintą sviestą. Įberkite cukraus ir kakavos. Gerai išmaišykite. Įpilkite grietinės ir dar kartą išmaišykite.

Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą rankomis. Apvyniokite plastikine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Į gilų indą dėkite varškę ir kondensuotą pieną, suberkite kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinius. Viską gerai išplakite.

Du trečdalius tešlos dėkite į kepimo formą, sulyginkite kraštus. Ant viršaus pilkite įdarą.

Ant viršaus tarkuokite likusią tešlos dalį (taip pat galima daryti ir daugiau pyrago sluoksnių).

Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šie 7 dalykai miegamajame neleidžia jums gerai išsimiegoti: atsikratykite jų dabar pat!

Miegamasis – tai vieta poilsiui, jėgų atgavimui ir atsipalaidavimui. Tačiau kai kurie interjero elementai gali trukdyti visavertiškai išsimiegoti, sukelti diskomforto jausmą ar net provokuoti...

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...
---