Varškės tortas su uogomis ir kreminiu pagrindu – švelnus skonis garantuotas!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Gaminti galite su bet kokiomis uogomis!

Ingredientai:

Tešlai:

  • miltai – 200 g
  • varškė – 130 g
  • cukrus – 70 g
  • pienas – 5 valgomieji šaukštai
  • augalinis aliejus – 5 valgomieji šaukštai
  • kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai.

Užpildas:

  • uogos – 300 g
  • riebi grietinė – 300 g
  • cukrus – 65 g
  • krakmolas – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • vanilinis cukrus – 1 pakelis.

Gaminimas:

  1. Į (24 cm) formos dugną patiesiame kepimo popierių, išteptą sviestu, šonus patepame aliejumi ir lengvai pabarstome miltais.
  2. Sumaišome visus tešlos ingredientus, iškočiojame apskritimą ir dedame į formą, formuodami šonus.
  3. Atskirai sumaišykite grietinę, cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų ir kiaušinius.
  4. Ant viršaus užpilkite pasigamintą grietinės kremą ir paskleiskite atitirpintas uogas.
  5. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje, apie 40 minučių.
  6. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir palikite pastovėti šaldytuve, kad kremas sukietėtų.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *