Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Baklažanai itališkai: lengva ir paprasta paruošti restorano vertą patiekalą

Ingredientai

  • dideli baklažanai – 3 vnt.
  • pomidorai – 2 dideli ar 4 maži
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • bazilikas – keli lapeliai papuošti
  • parmezanas (arba kitas sūris) – 70 gramų
  • česnakas – 1 skiltelė
  • augalinis aliejaus
  • druska ir juodieji pipirai – pagal skonį

Gaminimo eiga

Baklažaną perpjaukite pusiau, vidurį išimkite peiliu ir susmulkinkite. Pasūdykite ir palikite, kad išleistų drėgmę. Baklažanų laivelius ištepkite aliejumi ir kepkite 160°C temperatūroje apie 20 min.

Įdarui nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais, suberkite smulkintą baziliką. Kiaušinius išplakite šakute. Susmulkintą česnaką pakepinkite, tada sudėkite į pomidorus.

Išimtą baklažanų minkštimą gerai nuplaukite ir nuspauskite, kad neliktų druskos ir drėgmės. Tada kepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Naudokite kuo mažiau aliejaus, nes baklažanai jį itin geria.

Sudėkite pomidorus ir pakepinkite dar porą minučių. Tada supilkite kiaušinius, išmaišykite ir virkite, kol kiaušinių masė sutirštės.

Baklažanų laivelius išimkite iš orkaitės, sudėkite paruoštą įdarą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180°C temperatūroje dar 5 minutes su grilio funkcija iš viršaus, kad apskrustų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Gyventojų dėmesiui: gegužę padaugės karinės technikos ir orlaivių judėjimo

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad visą gegužės mėnesį šalies teritorijoje vyks intensyvios Lietuvos ir NATO sąjungininkų karinės pratybos. Jose dalyvaus apie 8 tūkstančius karių, virš...

Ketvirtadienio Įkvepiantis Horoskopas (Gegužės 1 d.): Nauja Meilės Aušra Laukia Dviejų Zodiako Ženklų!

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒...
---