Trečiadienis, 1 spalio, 2025

Naujausi

Greitai paruošiama natūrali vištienos krūtinėlė su skaniu česnakiniu padažu

Fantastiškai skani vištiena – kreminiame, česnakiniame padaže. Greitai pagaminamas ir skanus patiekalas.

Mes radome jums šį receptą „YouTube“ kanale.

Jums reikės (2 porcijoms):

  • 2 didelių vištienos krūtinėlių
  • 5-6 česnako skiltelių (susmulkintų)
  • 2 česnako skiltelių (sutrintų)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1/2 puodelio vištienos sultinio arba vandens
  • 1 šaukštelio citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio grietinėlės
  • Alyvuogių aliejaus
  • Sviesto
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukštelio džiovintų petražolių
  • Druskos ir pipirų (pagal poreikį)
  • 1 kubelio vištienos sultinio (jei naudojate vandenį)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėles padėkite po maistine plėvele ir tiesiog lengvai išmuškite kočėlu ar virtuviniu plaktuku – mėsos tekstūra nesuirs, bet ji bus daug minkštesnė.

Abu mėsos gabaliukus pagardinkite druska ir pipirais.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnakus (5-6 skilteles).

Taip pat nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.

2 česnako skiltelių nereikia nulupti, tiesiog sutraiškykite jas peiliu.

Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite sviesto.

Leiskite jam įkaisti ir įdėkite 2 suspaustas česnako skilteles, kad aliejus ir sviestas pradėtų kvepėti.

Į keptuvę įdėkite vištienos krūtinėlę ir leiskite apkepti iš abiejų pusių (jei reikia, galite įpilti daugiau aliejaus).

Dabar išimkite vištienos krūtinėlę iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Taip pat išimkite česnaką ir įdėkite dar vieną šaukštą sviesto.

Suberkite svogūnus ir leiskite jiems kepti, kol įgaus auksinę spalvą.

Sudėkite česnaką ir leiskite jam 10-15 minučių apkepti keptuvėje kartu su svogūnais.

Dabar į keptuvę įpilkite vandens arba sultinio.

Jei naudojate tik vandenį, į keptuvę įdėkite ir sultinio kubelį.

Išspauskite 1/2 citrinos sultis ir leiskite joms užvirti (apie 1 šaukštelį).

Dabar sudėkite raudonėlį, petražoles ir pagardinkite druska bei pipirais.

Galiausiai supilkite grietinėlę ir leiskite jai virti iki norimo tirštumo.

Dabar sudėkite vištienos krūtinėlę ir leiskite jai 1 minutę troškintis padaže.

Atlikta, galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip išvalyti graikinius riešutus be brangių prietaisų

Daugelis žmonių renkasi nuluptus graikinius riešutus, nors tai galima padaryti ir namuose, ypač naudojant specialias priemones, skirtas riešutų branduolių išėmimui. Tačiau egzistuoja keli paprasti...

Mėnulio horoskopas: ką galima ir ko nereikėtų daryti spalio 1-ąją

Mėnulis – ne tik nakties dangaus puošmena, bet ir artimiausias mūsų planetos palydovas, darantis didelę įtaką žmogaus gyvenimui. Mėnulio horoskopas padeda suprasti, kodėl tam...

---