Kaip pasigaminti gardžiausius ir sultingiausius vištienos kotletus?

1 min. skaitymo

Įvertins net ir gurmanai!

Ingredientai

  • Malta vištiena – 500 g,
  • Kiaušinis – 1 vnt.,
  • Greitai paruošiami avižiniai dribsniai – 0,5 stiklinės,
  • Pienas arba vanduo – 0,5 stiklinės,
  • Svogūnas – 1 vnt.,
  • Česnakas – 2 skiltelės,
  • Malti juodieji pipirai, druska, paprikos milteliai – pagal skonį,
  • Augalinis aliejus kepimui.

Gaminimo eiga

Avižinius dribsnius sumaišykite su pienu arba vandeniu ir palikite išbrinkti 20 minučių. Į faršą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Išbrinkusius avižinius dribsnius sumaišykite su paprikos milteliais, pipirais ir druska, suberkite į faršą.

Suformuokite kotletus ir kepkite augaliniame aliejuje ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Jei pageidaujate, kotletus galite apvolioti žemės arba graikiniuose riešutuose. Patiekite kotletus su grietine arba saldžiarūgščiu padažu.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *