Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Vištienos muštiniai su grybais baltame padaže. Sotu ir aromatinga!

Tokį patiekalą jūs galite gaminti net šventiniam stalui!

Ingredientai:

  • vištienos filė – 500 gramų
  • grybai – 250 gramų
  • svogūnas – 1 galvutė
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai
  • kietasis sūris – 150 gramų
  • pienas – 300 mililitrų
  • miltai – 1,5 šaukšto
  • sviestas – 30 gramų
  • druska, pipirai, muskatas pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus.
  2. Pirmiausia kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol jis taps auksinės spalvos, tada pagal skonį įdėkite grybų, druskos ir pipirų. Kepkite ant stiprios ugnies, kol suminkštės.
  3. Puode ištirpinkite sviesto gabalėlį ir intensyviai maišydami supilkite pieną. Virkite, kol pienas sutirštės.
  4. Vištienos filė supjaustykite porcijų gabaliukais, lengvai pamuškite ir įdėkite į kepimo skardą, pateptą augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
  5. Ant viršaus uždėkite grybus, užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
  6. Kepkite 190-200°C temperatūroje 15-20 minučių.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---