Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Puikūs pietūs viename kepimo inde – greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas!

Pasak mano mamos, jūs taip pat pamėgsite taip paruoštą vištieną. Medaus marinato dėka ji gražiai apskrunda ir tampa auksinės spalvos, traški ir labai skani.

Šį receptą mama rado „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • 9 vištienos šlaunelių
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • 4 šaukštų sojos padažo
  • 3 šaukštų medaus
  • 3 šaukštų augalinio aliejaus
  • 3 bulvių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštų aliejaus

Salotoms:

  • Kiniško kopūsto
  • 1 agurko
  • 1 pomidoro
  • 1 geltono pomidoro
  • Avokado
  • Svogūno
  • Petražolių
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1/2 šaukšto prancūziškų garstyčių
  • Supjaustytų krapų

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Įdėkite vištienos šlauneles į dubenį.

Įpilkite sojos padažo, medaus, aliejaus, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Uždenkite ir palikite marinuotis apie 10-15 minučių.

Nuskuskite ir nuplaukite 3 bulves bei supjaustykite jas riekelėmis.

Užberkite druskos, pipirų, užpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite dubenyje.

Bulves gražiai sudėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

Padėkite vištų šlauneles ant bulvių ir aptepkite likusiu marinatu.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių 180°C temperatūroje.

Supjaustykite visus ingredientus, skirtus salotoms, ir sumaišykite juos dubenyje.

Uždėkite garstyčių, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir išmaišykite.

Smulkiai supjaustykite krapus.

Patiekite vištų šlauneles ir bulves kartu su salotomis ir apibarstykite krapais.

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---