Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Vištienos šnicelis – močiutės receptas

Vištienos šnicelis – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam vakarui.

Vištienos šnicelis – receptas

Šis patiekalas yra mėgstamas dėl savo paprastumo, greito paruošimo ir sultingos mėsos, padengtos traškia plutele.

Šnicelis receptas

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės filė
  • 1 puodelis miltų
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1,5 puodelio džiūvėsėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių (nebūtina)
  • Augalinis aliejus kepimui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Mėsos paruošimas:
    • Vištienos krūtinėles perpjaukite horizontaliai, kad gautumėte plonesnius kepsnius.
    • Uždenkite mėsą maistine plėvele ir lengvai išmuškite mėsos plaktuku, kad kepsniai būtų vienodo storio. Tai padės mėsai kepti tolygiai ir greičiau.
    • Apibarstykite mėsą druska ir pipirais iš abiejų pusių. Jei norite, galite pridėti paprikos miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių.
  2. Paniravimas:
    • Paruoškite tris gilius indus: vieną su miltais, antrą su išplaktais kiaušiniais, trečią su džiūvėsėliais.
    • Kiekvieną kepsnį pirmiausia apvoliokite miltuose, kad jie tolygiai padengtų mėsą.
    • Tada pamirkykite kepsnį išplaktuose kiaušiniuose, kad paniruotė gerai priliptų.
    • Galiausiai, apvoliokite kepsnį džiūvėsėliuose, gerai prispausdami, kad džiūvėsėliai tolygiai padengtų mėsą.
  3. Kepimas:
    • Į didelę keptuvę įpilkite pakankamai aliejaus, kad kepsniai galėtų laisvai plaukioti. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
    • Atsargiai dėkite paniruotus kepsnius į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs (apie 3-5 minutes kiekvieną pusę).
    • Iškeptus kepsnius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Patiekimas:
    • Vištienos šnicelius patiekite karštus su mėgstamu garnyru: bulvių koše, keptomis bulvėmis, ryžiais ar šviežiomis salotomis.
    • Galite patiekti su citrinos skiltele, kuri suteiks šniceliams gaivumo.

Patarimai:

  • Jei norite, kad šniceliai būtų dar traškesni, galite į džiūvėsėlius įmaišyti šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.
  • Vietoj džiūvėsėlių galite naudoti panko džiūvėsėlius, kurie suteiks šniceliams ypatingą traškumą.
  • Jei neturite mėsos plaktuko, galite naudoti kočėlą ar kitą sunkų daiktą, kad išmuštumėte mėsą.
  • Kepant šnicelius, svarbu, kad aliejus būtų pakankamai įkaitęs, kitaip kepsniai sugers per daug riebalų ir nebus traškūs.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---