Vištienos sparneliai su medumi. Nuodėmės vertas maistas!

1 min. skaitymo

Vištienos sparneliai su medumi yra kepami orkaitėje ir užtrunka pakankamai greitai, o svarbiausia – nepaprastai skanu, sultinga ir aromatinga! Vyrams ypač patinka šis patiekalas patinka, tačiau ne tik jiems.

Jums reikės:

  • vištienos sparneliai – 1 – 1,5 kg
  • sojos padažas – 4 – 6 šaukštai
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • medus – 2 šaukštai
  • malta paprika – 2 – 3 šaukšteliai
  • česnakas granulės – 0,5 – 1 šaukštelis
  • maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio
  • druska – 0,5 – 1 šaukštelis

Gaminimas:

Nupjaustykite vištienos sparnelių smailią dalį, mums jos nereikia. Patį sparnelį perpjaukite per pusę, tada gerai nuplaukite ir nusausinkite.

Paruoškite marinatą: į sojų padažą įpilkite augalinio aliejaus, medaus, paprikos, česnako, pipirų ir druskos, tada gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite marinatą ant sparnelių, sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių arba daugiau.

Išimkite sparnelius iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo skardą įklotą kepimo popieriumi. Viską pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 30–40 minučių.

Vištienos sparneliai su medumi gali būti valgomi tiek šilti, tiek šalti.

Vištienos sparneliai su medumi

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *