Sekmadienis, 10 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Vokiškas aguonų pyragas su varške. Skonis, kuris nepalieka abejingų

Kelionėje į Drezdeną mane sužavėjo aguonų pyragas su varške, aš net parsivežiau jo receptą. Įdaras yra fantastiškas! Pyragas išeina gana aukštas, skanus ir didelis, o tai labai patogu didelei šeimai. Pagrindas yra trupininė tešla, o viduryje – subtilus aguonų įdaras su varške.

Sunkiausia šio recepto dalis yra palikti pyragą formoje atvėsti! Pyragui pagal klasikinį vokišką receptą reikės gana paprastų ir prieinamų ingredientų.

pyragas

PYRAGAS SU VARŠKE IR AGUONOMIS

Šiandien redakcija jums pasakys, kaip gaminti vokišką aguonų pyragą su varške. Tai nustebins ne tik skoniu, bet ir išvaizda!

Tešlai reikės:

  • 190 g miltų
  • 90 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

  • 450 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 90 g cukraus
  • 100 g aguonų
  • 1 kiaušinio
  • 90 g manų kruopų
  • 150 g varškės
  • žiupsnelio druskos

pyragas

Gaminimas:

Mažame puode sumaišykite šaltą pieną, aguonas, cukrų ir sviestą. Sumaišykite šluotele, tada pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišant, užvirkite.

Į karštą masę, nuolat maišant, supilkite manų kruopas mažomis porcijomis arba plona srovele. Tada nukelkite nuo ugnies ir padėkite 20 minučių į šalį, kad manų kruopos šiek tiek išbrinktų.

pyragas

Atskirame inde sumaišykite varškę, kiaušinį, žiupsnelį druskos. Viską išplakite blenderiu iki vientisos masės.

Į varškės masę supilkite aguonas. Maišykite viską vėl iki vientisos masės.

pyragas

Norėdami paruošti pagrindą, sumaišykite miltus, sviestą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Visus produktus susmulkinkite peiliu arba rankomis. Aš naudoju smulkintuvą, tinka ir kombainas su peiliais, tam naudokite pulsuojantį režimą.

Paimkite kepimo indą (mano indo skersmuo 18 centimetrų), išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę pagrindo masės, paskleiskite tolygiai ir šiek tiek suspauskite, ant viršaus paskleiskite varškės-aguonų įdarą. Pabarstykite įdarą likusiais trupiniais, tolygiai paskirstykite per visą formos paviršių.

pyragas

Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 45-50 minučių. Pyrago viršus turi būti gerai parudavęs.

Atkreipkite dėmesį, kad torto negalima išimti iš formos, kol jis visiškai neatvės, kitaip jis neišlaikys savo formos. Leiskite jam visiškai atvėsti, tada valandai padėkite į šaldytuvą. Paskui galite išimti iš formos ir patiekti.

pyragas

Viskas, varškės-aguonų pyragas yra paruoštas. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sekmadienio meilės horoskopas (rugpjūčio 10 d.): du Zodiako ženklai pasiruošę žaviems romantiškiems atradimams!

Norite paversti šiandieną nepaprasta diena? Pasinaudokite kosminių patarimų vadovu, kad sužinotumėte kaip! 🌟 Šiandienos horoskopas yra jūsų bilietas į fantastišką dieną. Skaitykite toliau žemiau....

Vasaros priežiūra šilumą mėgstantiems augalams: kaip užauginti gausų derlių

Vasarą šilumą mėgstantys augalai, tokie kaip pomidorai, baklažanai ir paprikos, reikalauja ypatingos priežiūros, kad galėtumėte pasiekti gausų ir sveiką derlių. Sodininkė ir tinklaraštininkė pasidalino...
---