Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Vyšnių uogienė: kaip lengvai ją paruošti ir išgauti išskirtinį skonį?

Neįtikėtinai skanūs kepiniai su pikantišku rūgštumu, būdingu vyšnioms, gali užkariauti net reikliausius gurmanus. Nieko daugiau, tik uogų gabalėliai permatomoje želė pavidalo masėje. Tokia uogienė gali būti patiekiama su arbata arba panaudojama kaip įdaras kepiniams.

Reikės:

  • 1 kg vyšnių be kauliukų
  • 500-700 g cukraus

Vyšnias nuplaukite, pašalinkite kotelius ir kauliukus ir sutrinkite. Svarbu nepersistengti, kad liktų ir uogių gabalėlių.

Dėkite ant ugnies, užvirkite ir leiskite masei virti 20 minučių. Neuždenkite dangčiu. Pašalinkite susidariusias putas.

Sudėkite cukrų į vyšnias, verdančias savo sultyse, ir virkite dar 20 minučių. Kiekvienam vyšnių kilogramui tenka 500–700 g cukraus. Daug kas priklauso nuo individualaus skonio ir nuo vyšnių sultingumo. Nepamirškite pašalinti putų, kol uogienė verda. Kol karšta, vyšnių masė atrodo per skysta, bet ji pasitaisys, kai tik uogienė atvės.

Belieka sudėti į sausus, sterilizuotus stiklainius ir padėti į laikymo vietą.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---