Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Labai gardūs ir traškūs žagarėliai, kurie primena vaikystę!

Delikatesas taip vadinamas, nes jis atrodo kaip sausos šakos, o kai jį kandate, maloniai traška. Žagarėliai daugeliui jau seniai pažįstami nuo vaikystės. 

Tuo metu tik nedaugelis galėjo gauti brangių produktų. Žagarėlius paruošti yra labai paprasta ir jie puikiai tinka, jei laukiate svečių.

Jums reikės:

300 ml kefyro;

1 kiaušinio;

3 šaukštų cukraus;

2 šaukštų augalinio aliejaus;

pusės šaukštelio druskos;

pusės šaukštelio sodos;

400 g kvietinių miltų.

Gaminimas:

Kiaušinį įmuškite į dubenį, šiek tiek išplakite ir supilkite kefyrą. Viską gerai sumaišykite ir įpilkite cukraus, druskos ir sodos.

Vėl išmaišykite, supilkite augalinį aliejų ir šiek tiek miltų. Maišykite vis pridedant miltų, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau.

Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.

Paskui tešlą padalinkite į 2 dalis, plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis, kurių plotis bus 2-3 cm, juostelės centre įpjaukite skylę ir perkiškite tešlą, kad gautųsi kaspinėliai.

Įpilkite aliejų į keptuvę, įkaitinkite ir kepkite žagarėlius. Baigus kepti, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite ant stalo.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---