Tai iš tiesų labai skanu!
Sudedamosios dalys:
- Žiediniai kopūstai – 1 didelė galva
 - Šampinjonai – 250 g
 - Rūkyta šoninė – 300 g
 - Kiaušiniai – 2 vnt.
 - Parmezano sūris – 70 g
 - 22 % grietinėlė – 1 stiklinė
 - Paprikos prieskoniai – 1 šaukštelis
 - Čili prieskoniai – 1/2 šaukštelio
 - Provanso žolelės – 1 šaukštelis
 - Druska, malti juodieji pipirai
 - Džiūvėsėliai – 2 valgomieji šaukštai
 
Paruošimo eiga:
- Suskirstykite žiedinio kopūsto kekę į mažesnius žiedynus ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
 - Supjaustykite rūkytą šoninę plonomis juostelėmis ir kepkite sausoje keptuvėje apie 5 minutes, kol gražiai apskrus.
 - Grybus supjaustykite stambesniais gabalėliais.
 - Parmezano sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
 - Kiaušinius ir grietinėlę sumaišykite su paprikos ir čili prieskoniais, juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite tarkuotą parmezano sūrį ir provanso žoleles.
 - Įmaišykite į šį mišinį žiedinius kopūstus bei grybus ir sudėkite viską į kepimo skardą. Ant viršaus paskleiskite keptą šoninę, užpilkite padažą ir apibarstykite džiūvėsėliais. Apšlakstykite šoninės sultimis iš keptuvės arba alyvuogių aliejumi.
 - Kepkite 200° C temperatūroje 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
 
Gero apetito!
