Virtuvė yra viena svarbiausių vietų namuose, kur dažnai praleidžiame daugiau laiko nei bet kurioje kitoje patalpoje. Jos išplanavimas ir tvarka gali turėti didelės įtakos mūsų kasdieniam gyvenimui, o pagal Feng Shui principus, virtuvė turėtų būti organizuota taip, kad skatintų gerą savijautą, šeimos gerovę ir finansinę sėkmę. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip išdėstyti svarbiausius virtuvės elementus, kad pasiektume harmoniją ir gerovę.
Stovas – ugniagesys, simbolizuojantis šilumą
Stovas yra pagrindinis virtuvės elementas, simbolizuojantis ugnį. Pagal Feng Shui, šis elementas turi būti įrengtas pietų pusėje, nes būtent ši pasaulio pusė atitinka ugnies energiją. Svarbu nepamiršti, kad stovo ir kriauklės nepatartina laikyti šalia, nes ugnis ir vanduo nesuderinami. Jie gali sukelti nesusipratimus, todėl tarp šių dviejų elementų rekomenduojama įterpti žemės elementą, pavyzdžiui, druską ar akmenis, kad subalansuotumėte energiją.
Viryklės viršus pagal Feng Shui – nieko nereikalingo
Feng Shui ekspertai pataria, kad virš stovo neturėtų būti laikomi jokie simboliai, kurie nėra susiję su maisto ruošimu. Pavyzdžiui, nuotraukos, pinigų simboliai (kaip magnetai su pinigų atvaizdais ar pinigų varlės figūrėlės) neturi būti dedami virš stovo, nes šioje vietoje „sudega” bet kokia neigiama energija. Pinigų simbolius reikėtų laikyti šiaurės rytų sektoriuje, kad skatintų finansinę gerovę. Pavyzdžiui, galite pastatyti pinigų varlę ir į jos burną įdėti monetą, kurią išimsite, kai paliekate namus. Tai yra praktika, padedanti sukurti „pinigų srautą”.
Šaldytuvas – finansinės gerovės simbolis
Ne tik viryklė, bet ir šaldytuvas turi svarbų vaidmenį pagal Feng Shui. Šis įrenginys simbolizuoja finansinę gerovę, todėl jis neturėtų būti tuščias. Žinoma, nereikia šaldytuvo perpildyti, tačiau jis turi būti pilnas, kad akys džiaugtųsi, o turinys rodyti stabilumą. Rekomenduojama laikyti šaldytuve ilgai galiojančius maisto produktus – konservus, brangesnius gėrimus ar šaldytus jūros gėrybes. Be to, šaldytuvo ir viryklės negalima laikyti greta, nes tai sukuria nepageidaujamą energijos konfliktą. Šaldytuvo vieta turėtų būti šiaurėje arba šiaurės rytų pusėje, kad atitiktų vandens elementą, kuris yra susijęs su šiuo prietaisu.
Kiekvienam daiktui savo vieta
Taisyklingas daiktų išdėstymas virtuvėje – tai ne tik Feng Shui principai, bet ir geros tvarkos pamatas. Virtuvėje neturėtų būti daiktų, kurie neturi konkrečios paskirties. Tai taikoma visiems mažiems daiktams – gumytėms, dangčiams ir panašiai. Šiuos daiktus rekomenduojama laikyti atskirame inde, kad jie nesikauptų ant stalų ar atvirose lentynose. Be to, atsikratykite daiktų, kuriuos nenaudojate, nes jie sukuria tik neigiamą energiją ir renka dulkes. Geriau juos pakeisti naujais, naudinga daiktais. Tačiau tai netaikoma kolekcijoms – jei tai daiktai, kuriuos vertinate ir kurie jums suteikia malonumą.
Feng Shui principai virtuvėje padeda sukurti harmoniją, kuri gali teigiamai paveikti ne tik jūsų kasdienį gyvenimą, bet ir finansinę gerovę. Stovas, šaldytuvas, tinkamas daiktų išdėstymas – visi šie elementai turi svarbią reikšmę, ir jų išdėstymas pagal Feng Shui gali pagerinti ne tik jūsų virtuvės atmosferą, bet ir jūsų gyvenimo kokybę. Kiekvienas daiktas turi turėti savo vietą, o harmoninga erdvė suteiks jums energijos ir gerovės.
Šaltinis: ukr.media
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.