Ne visi mėgsta gaminti, tačiau tikrai visi nori mėgautis skaniu ir sveiku maistu. Būtent todėl norime su jumis pasidalinti paprastomis, tačiau tiesiog genialiomis maisto gaminimo paslaptimis.
- Jei norite pasigaminti dūmo skonio kepsnių, juos ruoškite ketaus kepsninėje.
2. Išplakti kiaušinius bus paprasčiau, jei prieš tai trynius subadysite šakute.
3. Kiaušinių įtrūkimas bus tolygesnis, jei juos mušite į lygų paviršių.
4. Sausainių tešloje drėgmė pasiskirstys tolygiau, jei tešlą minkysite rankomis.
5. Jei kepsite įdarytą vištą, žąsį ar antį, jų pilvą suriškite ar net susiūkite tvirtu siūlu, nes tai padės išvengti mėsos išsausėjimo.
6. Kai ryžiai išvirs, palikite juos 10 minučių pastovėti uždengtame puode – tokiu atveju ryžiai bus skanesni.
7. Prieš virdami nuplaukite ryžius, nes taip pašalinsite krakmolo perteklių.
8. Druską ir pipirus geriausia berti gaminimo pabaigoje.
9. Jei troškinį norėsite pagardinti žolelėmis, į patiekalą dėkite visą surištą žolelių ryšulėlį, nes tuomet jų aromatas tolygiai pasiskirstys visame patiekale.
10. Prieš kepdami mėsos paplotėlius pirmiausia prispauskite juos prie lygaus paviršiaus, nes tai padės pašalinti oro perteklių.
Šie patarimai pravers kiekvienai šeimininkei!