Penktadienis, 18 liepos, 2025

Naujausi

10 maisto produktų, kurių reikia vengti sulaukus 40 metų: ką reikėtų išbraukti iš savo mitybos raciono?

Skirtingais žmogaus gyvenimo tarpsniais žmogaus kūnas labai keičiasi. Sulėtėja medžiagų apykaitoje dalyvaujančių biocheminių elementų greitis ir sudėtis. Visos gyvybiškai svarbios organizmo sistemos pasikeičia. Keičiasi ir maistinių medžiagų, vitaminų bei mikroelementų poreikis. Dėl šios priežasties kiekviename amžiaus tarpsnyje mityba turi būti subalansuota atsižvelgiant į vykstančius organizmo procesus.

Pateikiame jums produktų, kurie iš yra nesveiki, o kartais ir pavojingi žmogaus organizmui, sulaukus vienokio ar kitokio amžiaus, sąrašą.

Sulaukus 40 metų amžiaus, šių 10 maisto produktų iš viso nereikėtų valgyti arba jų vartojimas turėtų būti labai ribojamas.

  1. Druska neigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, didina širdies priepuolių ir insulto riziką.
  2. Cukrus didina diabeto riziką.
  3. Balta duona yra greitai pasisavinami angliavandeniai, kuriuos organizmas labai greitai įsisavina ir kurie gali sukelti pasipriešinimą insulinui.
  4. Perdirbti mėsos produktai, juose yra daug konservantų ir nitratų, kurie gali sukelti aukštą kraujospūdį.
  5. Šviežias pienas, kuriame yra laktozės. Suaugusio žmogaus organizme laktozė virškinama lėtai arba visai nevirškinama, todėl jos vartojimas neigiamai veikia virškinimo sistemą.
  6. Saldžiuose gazuotuose gėrimuose yra anglies dioksido ir daug cukraus. Tai pavojinga skrandžiui ir kasai.
  7. Konservuotos sultys su pridėtiniu cukrumi. Šiame produkte nėra sveikatai naudingų vitaminų ir skaidulų, tačiau jos yra tokios pat pavojingos kaip cukrus ir produktai su konservantais.
  8. Margarinas gaminamas perdirbant augalinius aliejus, todėl jo sudėtyje yra transriebalų, dėl kurių padidėja kenksmingo cholesterolio kiekis kraujyje.
  9. Mėsos sultiniuose yra daug purinų. Dėl to kraujyje gali padaugėti šlapimo rūgšties ir pradėti kamuoti podagra.
  10. Kepsniai, šašlykai, grilio ir kiti ant atviros ugnies ruošiami patiekalai. Taip gaminant maistą, susidaro daug kancerogenų, kurie patekę į organizmą gali sukelti vėžį.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---