Šiandien norime su jumis pasidalinti 11 paprastų gudrybių, kurias galite panaudoti gamindami maistą: tikimės, kad tai palengvins maisto ruošimo procesą, o patiekalai taps dar skanesni.
Petražolės
Petražolės yra ingredientas, naudojamas daugybėje receptų.
Atminkite, kad petražolių reikėtų dėti gaminimo pabaigoje, nes tai padės išlaikyti ryškiai žalią spalvą ir sodrų aromatą. Jei petražoles dėsite anksčiau, jos praras ne tik estetinę išvaizdą, bet taip pat ir skonį bei aromatą.
Tešlos įdaras
Ruošiate tešlą su įdaru, ir nerimaujate, kad įdaras gali išbėgti? Tiesiog gerai suspauskite tešlos kraštelius ir aptepkite plaktais kiaušinių baltymais, kurie veiks kaip klijai.
Tobulos makaronų salotos
Jei norite pasigaminti tobulas makaronų salotas, kurios nesuliptų net po kelių valandų, makaronus išvirkite įprastai, nusausinkite ir nedelsdami nuplaukite po šaltu vandeniu.
Kai makaronai atvės, apšlakstykite juos šlakeliu aliejaus ir tuomet dėkite kitus salotų ingredientus.
Makaronų padažas
Užuot tiesiog užpylę padažą ant makaronų, sudėkite makaronus į keptuvę su padažu ir kelias minutes pakaitinkite. Galima įpilti ir šiek tiek vandens, kuriame buvo virti makaronai, nes jame esantis krakmolas sutirštins padažą.
Iš mėsos išsiskyrusios sultys
Jei iš mėsos išsiskyrusios sultys atrodo pernelyg vandeningos, galite jas sutirštinti: 1 arbatinį šaukštelį bulvių arba kukurūzų krakmolo išmaišykite pusėje stiklinės vandens ir nuolat maišydami supilkite į keptuvę. Kaitinkite kelias minutes, ir tuomet, kai sultys bus sutirštėjusios, galėsite nukelti nuo viryklės.
Per sausa mėsa
Jei baiminatės, kad ruošiama mėsa bus per sausa, įpilkite pusę stiklinės vandens arba sultinio.
Maisto likučiai
Mūsų močiutės niekada neišmesdavo maisto likučių. Jei po pietų ar vakarienės liko pagamintos mėsos ar kitų maisto produktų, juos panaudokite ruošdami kitus patiekalus.
Pavyzdžiui, likusį mėsos kepsnį galite supjaustyti mažesniais gabalėliais ir patiekti su makaronais ir grietinėlės padažu.
Pyragas su priedais
Jei norite, kad pyrago priedai nepanirtų į dugną, išbandykite paprastą gudrybę. Šokolado ar vaisių gabalėlius pabarstykite miltais ir sudėkite į tešlą kaip paskutinį ingredientą.
Ekologiškos citrinos
Jei maisto gamybai naudojate ekologiškas citrinas, neišmeskite nė vienos jų dalies. Prieš spausdami citrinų sultis, nutarkuokite citrinos žievelę, įdėkite į indelį su dangteliu ir padėkite į šaldiklį.
Tarkuota citrinos žievelė pravers ruošiant įvairius pyragus ar kitus kepinius.
Subliuškusios bandelės
Kartais bandelės gražiai pakyla orkaitėje, o ištrauktos iš orkaitės subliūkšta. Jei norite, kad bandelės išliktų putlios, leiskite joms atvėsti išjungtoje orkaitėje. Palikite šiek tiek praviras dureles, ir tuomet jos atvės greičiau.
Tradiciniai šniceliai su kepimo milteliais
Tradiciniai šniceliai yra labai populiarūs Slovakijoje, kur jie dažniausiai ruošiami sekmadieniais. Išbandykite šį receptą – jis tikrai sužavės jūsų šeimos narius ir atvykusius svečius.
Jums reikės:
- 4 kiaulienos nugarinės riekelių
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 1 kiaušinio
- 1,5 stiklinės pieno
- 2 arb. š. džiovintų česnakų
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- augalinio aliejaus (kepimui)
Kaip gaminti?
Pirmiausia mėsą supjaustykite griežinėliais ir nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Mėsą tolygiai išmuškite mėsos plaktuku.
Iš abiejų pusių pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Į dubenį supilkite miltus.
Įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno ir įdėkite česnakų miltelių.
Suberkite kepimo miltelius ir pabarstykite šiek tiek druskos.
Šluotele išmaišykite vientisą tešlą.
Į keptuvę įpilkite aliejaus.
Įkaitinkime.
Mėsos riekeles panardinkite į tešlą.
Dėkite į karštą aliejų.
Apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.
Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite iš keptuvės.
Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Štai ir viskas – galite patiekti su mėgstamu garnyru.
Kepimo milteliai padės suminkštinti mėsą, todėl juos galite naudoti ruošdami įvairius patiekalus. Kepimo miltelių naudojimo būdų yra gana nemažai, todėl aptarsime populiariausius.
1 būdas:
Tiesiog pabarstykite mėsą kepimo milteliais ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Mėsą kruopščiai nuplaukite ir gaminkite įprastu būdu.
2 būdas:
Kepimo miltelius sumaišykite su vandeniu (konsistencija turėtų priminti pastą).
Mėsą aptepkite pasta ir 1-3 valandas palaikykite šaldytuve.
Nuplaukite ir gaminkite įprastu būdu.
Mano senelė žiupsnelį kepimo miltelių dėdavo net į kotletus – jie visada buvo purūs ir minkšti.