Ketvirtadienis, 29 gegužės, 2025

Naujausi

Dažna klaida gaminant kakavą: nedarykite to

Daugelis žmonių mano, kad kakavos gaminimas nėra sudėtingesnis nei arbatos ar kavos ruošimas.  Ir iš tikrųjų taip, bet viena dažna klaida viską sugadina.

Kokia tai klaida?

Negerai, kai kakavos milteliai pilami į verdantį pieną. Tokiu atveju galite pamiršti sodrų šokolado skonį ir mėgstamą aromatą, būdingą gėrimams kavinėje. Pačiame gėrime atsiras gumuliukų, o paviršiuje susidarys pieno plėvelė, kuri daugeliui nepatinka.

Yra dar viena klaida, susijusi su kakavos virimu. Pirmiausia milteliai supilami į puodelį, o po to užpilami virintu pienu ir pagal skonį pridedama cukraus. Šis variantas taip pat neteisingas. Šiuo atveju kakavos skonis iki galo neatsiskleidžia.

Kaip reikėtų daryti?

Patyrę virėjai rekomenduoja pirmiausia kakavos miltelius sumaišyti su cukrumi. Tada dėti mišinį į puodą, užpilti karštu vandeniu, tada užkaisti puodą ant viryklės. Viską užvirinti, o tada užpilti karštu pienu. Gėrimas dar šiek tiek pašildomas, o tada nukeliamas nuo ugnies ir imamas plaktuvas arba mikseris. Gėrimas plakamas, kol paviršiuje atsiranda putų. Viskas – tobula kakava yra paruošta!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ketvirtadienio įkvepiantis horoskopas (gegužės 29 d.): Trys zodiako ženklai pradės naujas duris į meilę ir karjeros sėkmę!

Norite paversti šiandieną nepaprasta diena? Pasinaudokite kosminių patarimų vadovu, kad sužinotumėte kaip! 🌟 Šiandienos horoskopas yra jūsų bilietas į fantastišką dieną. Skaitykite toliau žemiau....

Kas nutinka, jei burnos higiena atliekama per retai?

Dantų šepetėlis ir siūlas – būtini kasdienės higienos įrankiai. Tačiau net ir juos naudojant reguliariai, ilgainiui ant dantų ir po dantenomis susikaupia apnašos, kurias...
---