Jau seniai žinoma, kad organizmo būklė priklauso nuo to, kokius maisto produktus pasirenkame kasdienei mitybai. Tačiau tik nedaugelis žino, kad tam tikri maisto produktai yra pagrindinis nemalonaus prakaito kvapo šaltinis. Pavyzdžiui, tai gali būti svogūnai, kiaušiniai, ankštinės daržovės, česnakai ir kopūstai.
Tai teigė gydytoja Natalija Zubareva.
Gydytoja paaiškino, kad ši reakcija atsiranda dėl to, kad šiuose produktuose yra sieros, kuri sustiprina žmogaus kūno kvapą.
„Ji išsiskiria iš organizmo su prakaitu ir taip sustiprina kūno kvapą“, – sakė gydytoja.
Be to, šią problemą sukelia alkoholiniai gėrimai.
Zubareva taip pat pabrėžė, kad yra ir kitų priežasčių. Ji pažymėjo, kad kai kuriais atvejais aštrus kvapas gali būti susijęs su liga, stresu, taip pat nėštumu ir baime.