Karštomis vasaros dienomis organizmas nuolat netenka skysčių. Dėl šios priežasties būtina atidžiau rinktis patiekalus ir gėrimus. Apie tai interviu metu papasakojo dietologė Galina Iljenko. Gydytoja pažymėjo, kad tokiu metu jums pravers paprastas stalo vanduo. Tikslinga pridėti šiek tiek laimo, citrinos ir imbiero.
Taip pat svarbūs ir vaistažolių užpilai. Tai gali būti mėtų, melisų arba čiobrelių pagrindu pagamintos šaltos arbatos.
Taip pat nereikėtų ignoruoti daržovių ar vaisių sulčių, naminio kisieliaus ar kompoto. Svarbu, kad visuose šiuose gėrimuose nebūtų pridėtinio cukraus.
Kalbant apie maistą, pirmenybę turėtumėte teikti daržovėms, kuriose yra vitaminų. Tačiau neapsiribokite vien tik salotomis, nes yra naudingos ir garuose virtos daržovės. Karštu oru galite apsvarstyti ir kitus lengvus patiekalus, kad per daug neapsunkintumėte savo organizmo.
Nepamirškite vaisių ir uogų, kuriuose gausu svarbiausių vitaminų, mineralų ir mikroelementų.