Šokolado aistros neįmanoma ignoruoti! Šis šokoladinis pyragas su puikiai subalansuotu receptu tenkins net pačius sudėtingiausius gurmanus. Būtinai išbandykite šį puikų receptą!
Sudėtis:
- 1 puodelis miltų;
- 1 puodelis cukraus;
- 1/2 puodelio nesaldintos kakavos miltelių;
- 3/4 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai tešlai;
- 3/4 arbatinio šaukštelio soda;
- 1/2 šaukštelio rupios druskos;
- 1 didelis kiaušinis;
- 1/2 puodelio pieno;
- 1/4 puodelio augalinis aliejus;
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto;
- 1/2 puodelio karšto vandens (kavos).
Kremas
- 1 puodelis šokolado gabaliukų
- 1/2 puodelio grietinės;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto.

Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paimkite stiklo ar keramikos kepimo indą ir padenkite jį kepimo popieriumi, tada sviestą ištepkite su teptuku.
- Maišytuvo dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Įpilkite kiaušinį, pieną, augalinį aliejų ir vanilę, tada sumaišykite maišytuvą mažu greičiu, kol tešla bus sklandi.
- Į mišinį įpilkite verdančio vandens ir švelniai sumaišykite – tešla bus labai plona.
- Paruoštą formą užpildykite tešla. Kepkite 35-40 minučių, patikrinkite tešlą pasirengimui mediniu dantų krapštuku, jei ant jo nėra pėdsakų – pyragas yra pasiruošęs!
- Tortą atvėsinkite 10 min., Tada tęskite vėsinimo procesą.
- Kepant kepinius, turėsite laiko gaminti grietinėlę. Mikrobanginėje krosnelėje lydykite šokolado gabaliukus.
- Įdiekite mikrobangų krosnelę 500 W ir patikrinkite kas 30 sekundžių, kol pasirodys pilnas išsilydimas
- Į lydytą šokoladą įpilkite grietinės ir vanilės, tada sumaišykite.
- Aptepkite pyragą gautu kremu ir atvėsinkite.
Skanaus!

Esu Jovita, viena iš Hitas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.