Jei žinote keletą gudrybių, prailginti duonos galiojimo laiką jums bus lengva užduotis. Šis produktas gali išlikti šviežias ir minkštas gana ilgai. Svarbiausia žinoti, kaip tinkamai ją laikyti. Tuomet greitai nesusidarys pelėsis ir kieta pluta. Ką daryti, jei duona greitai sugenda? Kaip to išvengti?
Atsakymus į šiuos klausimus rasite mūsų šiandienos straipsnyje. Jame papasakosime apie svarbiausius niuansus, kurių neturėtumėte pamiršti laikydami duoną. Tuomet galėsite ilgai mėgautis šio produkto šviežumu.
DUONA GREITAI PASENSTA IR SUPELIJA: KAIP TO IŠVENGTI
Pamirškite šaldytuvą
Metas sugriauti mitą apie saugų duonos laikymą šaldytuve. Tai nėra tinkama vieta. Juk duonai patekus į jį, krakmolo molekulės pradeda kristalizuotis. Dėl to produktas greičiau genda ir praranda skonį.
Nebenaudokite plastikinių maišelių
Palikti kepinius plastikiniame maišelyje nėra gera idėja. Geriau naudoti medžiaginį maišelį arba popierių. Duona juose išsilaikys daug ilgiau. Mes tai jums garantuojame! Tereikia suvynioti ją į kepimo popierių ir palikti sausoje vietoje.
Patarimai
Kad duona kuo ilgiau išliktų nesugedusi, reikia prisiminti dar dvi mažas gudrybes.
Maisto produktai, kurie prailgina šviežumą. Duona nesugenda taip greitai, jei į ją įmaišote gabalėlį obuolio, žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ar salierą. Pastarieji produktai gali suteikti duonai drėgmės, todėl ji džius lėčiau.
Tinkamas pjūvis. Svarbus niuansas – iš kurios pusės pjaunate pirmąją duonos riekę. Pradėkite nuo vidurio, o ne nuo pabaigos. Tai neleis duonai per daug greitai sudžiūti. Taip yra todėl, kad sudėtos abi duonos dalys stipriai prilips viena prie kitos. Užteks jas suspausti ir palikti medžiaginiame maišelyje.
Jei norite laikyti duoną duoninėje, atkreipkite ypatingą dėmesį į naudojamą duoninei medžiagą. Apie metalą nereikėtų net svarstyti. Geresnis pasirinkimas – medinis duonos indas, kurį uždengti reikia lininiu audeklu. Tuomet duona išliks šviežia ne vieną ar dvi dienas, o kur kas ilgiau!