Sekmadienis, 10 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Ką daryti su baltymais, jei recepte reikia tik trynių: jokiu būdu neišmeskite vertingo produkto

Daugelyje receptų tam tikram patiekalui ruošti naudojami tik tryniai. Tuo pačiu metu kulinarinių rekomendacijų autoriai nenurodo, kur dėti likusį kiaušinį. Dažniausiai baltymai dedami į šaldytuvo lentyną, kur vėliau sugenda, nes yra pamirštami ir paliekami per ilgai.

Kad taip nenutiktų, pasinaudokite patarimais, kurie leis nešvaistyti maisto. Kiaušinių baltymus, kurie tapo nebereikalingi, galima užšaldyti ir naudoti vėliau. Norėdami tai padaryti, supilkite baltymus į indą, tinkamą šaldyti. Puikus pasirinkimas būtų maži plastikiniai indai padažams su dangteliais.

Tiesiog supilkite baltymus į tokį indą ir laikykite šaldiklyje, kol prireiks. Baltymai turi būti atšildyti kambario temperatūroje. Baltymai, kuriems buvo atlikta tokia operacija, taip pat  tinkami vartoti, kaip ir švieži.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vasaros priežiūra šilumą mėgstantiems augalams: kaip užauginti gausų derlių

Vasarą šilumą mėgstantys augalai, tokie kaip pomidorai, baklažanai ir paprikos, reikalauja ypatingos priežiūros, kad galėtumėte pasiekti gausų ir sveiką derlių. Sodininkė ir tinklaraštininkė pasidalino...

Vasaros infekcijos vaikams: kaip apsaugoti savo atžalą nuo pavojų

Vasarą vaikai serga rečiau, tačiau tai nereiškia, kad pavojai išnyksta. Pediatrė Viktorija Chomenko teigia, kad sezoniniai pavojai tiesiog pasikeičia forma. Šiltuoju metų laiku vaiko...
---