Daugelis gurmanų nemėgsta pernelyg tirštų sultinių. Jie nori, kad jis būtų skystesnis ir lengvesnis, tačiau neprarastų savo ryškaus skonio. Kiekvienas virėjas taip pat nori, kad maistas atrodytų patraukliai. Ši savybė ypač svarbi ruošiant šaltieną arba drebučius. Dėl drumsto sultinio šie skanėstai neatrodys gerai. Ką galima padaryti, kad sultinys būtų šviesesnis ir skaidresnis? Paslaptis – naudokite vieną slaptą ingredientą!
Ką dėti į sultinį?
Kol verdate sultinį, įmeskite į puodą ledo kubelį.
Įsitikinkite, kad ledo kubelis ištirpo karštame skystyje. Ištirpęs vanduo turi susimaišyti su sultiniu ir kartu su juo užvirti.
Ledukų vanduo pašalins patiekalo perkaitimo efektą. Dėl to patiekalas netaps mažiau patrauklus. Priešingai, jis bus daug skanesnis!
Jei virsite sultinį šaltienai, skaidrumas bus labai naudingas. Patiekalas bus ne tik skanus, bet ir puikiai atrodys.