Maistas, kurį žmogus renkasi, turi įtakos jo savijautai ir nuotaikai. Todėl pavasarį, kai baigiasi šaltos ir niūrios dienos, savo racioną būtina praturtinti naujais maisto produktais, kurie padės atgauti jėgas ir papildyti reikiamų vitaminų atsargas. Daugiau apie tai praneša Tadžikistano radijo stotis.
Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į daigintas sėklas, kurios puikiai papildys bet kokias salotas. Taip pat galima be problemų auginti grikius, kviečius, sojų pupeles ir kitus grūdus Be to, į valgiaraštį reikėtų įtraukti ridikėlių. Ši daržovė papildys jūsų organizmą B ir C grupės vitaminais, taip pat geležimi ir kaliu. Smidrai ypač naudingi pavasario mėnesiais. Juose gausu folio rūgšties, vitaminų B, C ir K. Tačiau tai dar ne visos geros naujienos. Iš tikrųjų smidrai puikiai padeda mesti svorį. Puikus garnyras galėtų būti burokėliai, kuriuose gausu vitaminų ir mineralų. Jei išvirsite tokią šakninę daržovę vandenyje, ji bus ypač naudinga žarnyno, kepenų ir širdies sveikatai.
Raugintus kopūstus svarbu įtraukti į racioną dėl tos priežasties, kad juose yra naudingų bakterijų, kurios atsiranda daržovę rauginant. Pavasarį taip pat reikėtų valgyti avokadų, brokolių, pomidorų, špinatų ir lapinių burokėlių. Kalbant apie pastaruosius, burokėlių lapai, kuriuose taip pat gausu sveikų elementų, padeda nepasiduoti peršalimo ligoms, gerina kepenų veiklą ir gelbsti nuo mažakraujystės.