Specialistai tvirtina, kad geriausias laikas užkandžiauti šiais sultingais ir saldžiais vaisiais yra ryte.
Valgydami obuolius pirmoje dienos pusėje, iš jų gausite daugiausia naudos, nes vakare medžiagų apykaita sulėtėja, o mineralai ir vitaminai prasčiau įsisavinami.
Dieną taip pat verta pradėti nuo obuolio, nes ryškiai raudonoje šio vaisiaus žievėje yra daug pektino. Ši medžiaga teigiamai veikia žarnyno veiklą.
Pektinas iš organizmo pašalina kancerogenų ir metalų likučius, o pieno rūgštis, kuri taip reikalinga vidurių užkietėjimo gydymui ir profilaktikai, išlieka.
Be to, užkandžiaujant obuoliais palaikomas stabilus cukraus kiekis kraujyje ir jautrumas insulinui, o tai reiškia, kad tinkamai palaikoma natūrali organizmo maistinių medžiagų pusiausvyra.
Galiausiai nereikėtų pamiršti, kad obuolių kramtymas apsaugo nuo apnašų susidarymo.
Atsižvelgdami į visas šias savybes, neturėtumėte atsisakyti malonumo visą dieną valgyti sultingus obuolius.