Jau prasidėjo daržovių konservavimo sezonas, todėl dabar pats laikas išsitraukti senus stiklainius ir juos tinkamai paruošti. Į stiklainius įsigėręs konservuotų daržovių kvapas – gana dažna problema, su kuria tenka susidurti kone kiekvienam mūsų, todėl mes papasakosime, kaip tinkamai išplauti stiklainius ir juos paruošti konservavimui.
Net ir tada, jei visi jūsų stiklainiai buvo gerai išvalyti, kartais pagal kvapą galima atspėti, kas juose buvo anksčiau… Būtent todėl kartais kyla noras išmesti senus stiklainius, tačiau tikrai nebūtina to daryti. Taigi, kaip atsikratyti nemalonaus stiklainių kvapo?
Jums reikės:
- rupios jūros druskos (kuo rupesnė, tuo geriau)
- kepimo sodos (kepimo sodą naudokite tik tada, jei kvapai yra labai įsigėrę)
- karšto vandens
Pirmiausia gerai išplaukite stiklainius. Juose neturi būti jokių maisto likučių. Patikrinkite, ar stiklainiai nėra pažeisti (tai ypatingai aktualu tada, jei tie patys stiklainiai naudojami kelis sezonus). Jei stiklainiai yra subraižyti, į juos kur kas labiau įsigeria kvapai.
- Į stiklainį įberkite maždaug 1 šaukštą rupios druskos.
- Įpilkite šiek tiek daugiau nei 1 cm vandens.
- Uždėkite dangtelį ir užsukite. Stipriai purtykite stiklainio turinį maždaug 30 sekundžių.
- Išplaukite stiklainį šiltu vandeniu su plovikliu ir (arba) indų dezinfekavimo priemone.
- Išdžiovinkite.
Jei po šių procedūrų vis dar juntate nemalonų kvapą, į stiklainį įberkite daugiau druskos ir kempinėle įtrinkite į stiklainio vidų (tą galite padaryti naudodami šepetėlį ar medinį šaukštą).
Į stiklainį įberkite sodos ir gerai įtrinkite. Palikite kelias minutes pastovėti, įpilkite karšto vandens. Po 10 minučių užsukite stiklainio dangtelį ir suplakite stiklainio turinį. Kruopščiai išplaukite stiklainį.
Šios procedūros padeda atsikratyti net ir labai įsisenėjusio kvapo!