Penktadienis, 9 gegužės, 2025

Naujausi

Kaip efektyviai išvalyti puodų ir keptuvių dangčių kraštus?

Neseniai lankiausi pas seserį ir pastebėjau, kad jos prieš 10 metų pirkti puodai ir keptuvės atrodo geriau nei mano, kuriuos pirkau pernai. Nors ir stengiuosi palaikyti jų švarą, tačiau tai ne visada pavyksta, o sunkiai valomos vietos gadina estetinį vaizdą. Laimei, sesuo man papasakojo, kaip efektyviai išvalyti dangčių kraštus: pasirodo, viskas yra ganėtinai paprasta.

3 paprasti būdai

Vandenilio peroksidas ir soda

Dangčio paviršių užpilkite vandenilio peroksidu ir paskirstykite skystį per visą perimetrą. Palaukite 15 minučių, ir tuomet kraštus pabarstykite kepimo soda. Pirmiausia nušveiskite metaliniu šepečiu, o vėliau – kempinėle. Net ir sukietėję nešvarumai bus lengvai nuvalomi. Galiausiai nuplaukite dangtį tekančiu vandeniu. Štai ir viskas!

Sodos tirpalas

Dideliame puode užvirkite vandenį ir įberkite 2 valgomuosius šaukštus kepimo sodos. Įdėkite nešvarų dangtį, ir 30 minučių pavirinkite. Nušveiskite šepečiu ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

Citrinos rūgštis ir actas

Pirmiausia nuo dangčio nuimkite plastikinius elementus, kuriuos gali pažeisti rūgštis. Į didelį puodą įpilkite vandens, įdėkite dangtį, įpilkite 1 stiklinę 9% acto ir įberkite 25 g citrinos rūgšties. Virkite 30 minučių, nušveiskite dangtį šepečiu ir nuplaukite tekančiu vandeniu.

Dangčių valymui nereikia brangių produktų – tinkamų priemonių tikrai rasite savo namuose!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Google „Žemėlapių“ – nauja funkcija, kuri pravers beveik kiekvienam

Nauja Google „Žemėlapių“ funkcija automatiškai analizuoja naudotojo ekrano nuotraukas (screenshot’us) ir iš jų išskiria vietovių duomenis. Po kovo mėnesio pristatymo Google „Žemėlapių“ programėlėje oficialiai startavo...

Saldus vasaros džiaugsmas: kaip sėti ir auginti arbūzus savo rankomis

Arbūzas – tai ne tik gaivinantis vasaros skanėstas, bet ir tikras vitaminų bei mineralų šaltinis. Nors dažnai manoma, kad arbūzus auginti sudėtinga, laikantis tam...
---