Pridegusių puodų ir keptuvių valymas kartais tampa tikrai nemenku iššūkiu, tačiau viskas gali būti gerokai paprasčiau nei manote.
Net jei puodus ir keptuves plaunate po kiekvieno naudojimo, po kurio laiko ant jų galite pastebėti apdegusių nuosėdų pėdsakus.
Mūsų pateikti patarimai padės jums gerokai greičiau ir paprasčiau nušveisti pridegusius puodus ir keptuves: tereikia vadovautis žemiau pateikta instrukcija.
Jums reikės:
- 100 g kepimo sodos
- 100 g garstyčių miltelių (jei jų neturite, galite sumalti garstyčių sėklas)
- 5 litrų vandens
Mūvėkite karščiui atsparias pirštines.
Į puodą įpilkite 5 litrus vandens. Užvirinkite.
Puodas turi būti pakankamai didelis: į jį turi tilpti keptuvė, kurią norite išvalyti.
Į vandenį įberkite kepimo sodos.
Įberkite sausų garstyčių ir, neišjungdami viryklės, panardinkite į šį tirpalą pridegusią keptuvę.
Jei keptuvėje yra plastikinių detalių, prieš tai jas nuimkite, kad nesugadintumėte.
Kai vanduo pravės, keptuvę nušveiskite kempinėle.
Natrio bikarbonatas
Kepimo soda yra natūralus ir ekonomiškas produktas, kurį galima panaudoti įvairių paviršių valymui. Tai yra pagrindinė daugelio skalbimo muilų ir kitų buitinių valiklių sudedamoji dalis, kurioje yra natrio, vandenilio, anglies ir deguonies, todėl ši priemonė padeda greitai ir efektyviai pašalinti įsisenėjusius riebalus. Natrio bikarbonatas taip pat gali būti naudojamas sidabro ir stiklo gaminių valymui.
Garstyčių milteliai
Garstyčių milteliai yra gaunami iš trijų rūšių garstyčių, įskaitant geltonąsias, rudąsias ir juodąsias. Dėl stiprių antiseptinių ir antioksidacinių savybių garstyčių milteliai pasižymi puikiomis riebalus tirpinančiomis savybėmis. Būtent todėl garstyčių miltelius galima drąsiai naudoti riebalų tirpdymu. Rezultatas gali maloniai nustebinti!