Trečiadienis, 14 gegužės, 2025

Naujausi

Kaip paruošti braškes žiemai, kad uogomis būtų galima mėgautis ištisus metus?

Vaisių ir uogų sezono įkarštyje tenka pasvarstyti, kaip paruošti uogas žiemai. Nors gana dažnai nusprendžiama virti uogienę, tačiau niekam ne paslaptis, kad tokiu būdu konservuojamose uogose beveik nelieka vitaminų. Būtent todėl naudinga pasvarstyti ir apie kitus braškių ruošimo būdus, kuriuos netrukus aptarsime.

Šaldymas

Braškių šaldymas yra labai paprastas ir neatimantis daug laiko. Yra keletas būdų, kaip galima užšaldyti braškes. Pavyzdžiui, uogas galite išdėlioti ant padėklo ir įdėti į šaldiklį (vėliau teliks sudėti braškes į hermetišką indą).

Taip pat galite užšaldyti braškių tyrę. Nuplaukite uogas ir sutrinkite trintuvu. Galite įdėti šiek tiek cukraus ir gerai išmaišyti. Paruoštą tyrę supilstykite į šaldymui tinkamus indelius ir padėkite į šaldiklį.

Braškių džemas

Pirmiausia braškes nuplaukite ir atrinkite, kad į ruošiamą džemą nepatektų supuvusių uogų. Nuimkite braškių stiebelius. Sutrinkite braškes trintuvu, pabarstykite cukrumi ir išmaišykite (500 g braškių reikės 300-350 g cukraus).

Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, kartas nuo karto pamaišykite. Išspauskite vienos citrinos sultis ir virkite dar 20 minučių. Paruoštą mišinį supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

Braškių uogienė

Tai – labai senas braškių uogienės receptas, kurį jau spėjo pamėgti daugybė žmonių. Pirmiausia kruopščiai nuplaukite uogas ir pašalinkite jų stiebelius.

1 kg cukraus užpilkite vandeniu ir virkite, kol jis ištirps. Suberkite braškes ir užvirinkite. Atvėsinkite. Šią procedūrą pakartokite 5-6 kartus. Kai uogienė bus paruošta, supilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius.

Braškių džiovinimas

Uogas reikia džiovinti orkaitėje, ne aukštesnėje kaip 50 laipsnių temperatūroje. Džiovintas uogas apvoliokite cukruje arba cukraus pudroje. Sudėkite į dėžutes ir laikykite sausoje vietoje.

O kaip jūs ruošiate braškes žiemai? Pasidalinkite receptais!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---