Parduotuvėse yra nemažai įvairių rūšių skalbimo skysčių. Tačiau jų kaina gali būti didelė, o kai kurie iš jų netgi gali sukelti alergines reakcijas. Tokiu atveju pačios pasigaminkite naminį plovimo skystį.
Jei jums artimas ekologiškas gyvenimo būdas ir nemėgstate cheminių valymo ir plovimo priemonių kvapo, pasigaminkite ploviklį patys. Juk svarbu, kuo plauname indus, nes ant jų vėliau patenka mūsų maistas.
Kaip namuose pasigaminti indų ploviklį?
Jums reikės:
- 1 citrinos,
- 50 ml acto,
- 100 g smulkios druskos,
- 180 ml vandens (geriausia filtruoto arba distiliuoto).
Išspauskite citrinos sultis ir supilkite jas į puodą. Tada supilkite actą, druską ir vandenį. Visą mišinį kaitinkite ant viryklės ir nuolat maišykite. Kai skystis sutirštės, nukelkite puodą nuo viryklės ir atvėsinkite ploviklį. Galiausiai supilkite jį į butelį.
Šis ekologiškas indų ploviklis putoja šiek tiek mažiau nei pirktas parduotuvėje. Be to, jis gali būti silpnesnis, todėl naudokite jo šiek tiek daugiau. Jį galite naudoti tradiciniu būdu (užpildami ant indų) arba įpildami į plautuvę su vandeniu. Taip indai veiksmingai išmirkomi. Skystyje esančios sudedamosios dalys indus puikiai dezinfekuoja ir kovoja su riebalų dėmėmis.
Ką daryti su užšaldytu indų plovikliu?
Įdomu tai, kad pačių pasigamintą indų plovimo skystį galite užšaldyti ledo formelėse. Kam turėtų būti naudojama tokia forma? Žinoma, valymui 😉. Išimkite vieną kubelį ir pradėkite juo valyti nešvarias orkaitės groteles ar kepimo skardas. Tirpstantis skystis puikiai tinka prikepusiems maisto likučiams, pridegusiems riebalams ir kitiems nešvarumams pašalinti.
Be to, jums nereikės jokių šepečių, vielinių šepetėlių ar kitų priemonių. Po tokio valymo išplaukite groteles arba kepimo skardą vonioje arba duše. Taip išvengsite vandens taškymosi virtuvės kriauklėje.