Nauji rankšluosčiai visada yra minkšti ir švelnūs, tačiau po kurio laiko jie tampa standūs ir šiurkštūs. Kas kartą pirkti vis naujus rankšluosčius tikrai nėra pati geriausia išeitis, todėl pasinaudokite keliais patarimais, kurie užtikrins, kad rankšluosčiai išliks tarsi nauji.
Kodėl rankšluosčiai ilgainiui tampa šiurkštūs?
1. Taip nutinka dėl netinkamo rankšluosčių gręžimo. Jų siūlės išsitempia, todėl ilgainiui rankšluosčiai praranda savo pirminę tekstūrą. Visai nesvarbu, ar skalbiate rankomis, ar skalbimo mašinoje, bet kuriuo atveju rankšluosčiai turi būti gręžiami kuo švelniau.
2. Taip pat tam gali turėti įtakos ir netinkamas džiovinimas. Rankšluosčiai neretai yra džiovinami ant radiatoriaus, todėl nereikėtų stebėtis, kad po kurio laiko jie tampa labai šiurkštūs.
3. Dar viena priežastis, kodėl rankšluosčiai gali tapti šiurkštūs ir kieti, – tai skalbimo miltelių naudojimas. Skalbimo milteliai gana dažnai yra prastai išskalaujami, todėl ilgainiui tai lemia rankšluosčių tekstūros pokyčius.
4. Kietas vanduo taip pat gali turėti įtakos rankšluosčių minkštumui. Jei jūsų namuose naudojamas vanduo yra kietas, turėtumėte naudoti skalbinių minkštiklį.
Kaip tinkamai skalbti kilpinius rankšluosčius?
- Rankšluosčių skalbimui labiausiai tinka kapsulės, kurių galite įsigyti bet kurioje buitinės chemijos parduotuvėje. Skalbimo kapsulės yra puikiai išskalaujamos, todėl rankšluosčiai ilgiau išlieka minkšti. Jei skalbiate rankomis, rinkitės skalbimo gelį, bet ne skalbimo miltelius.
2. Baltus rankšluosčius skalbkite 60 laipsnių temperatūroje, o spalvotus – 40 laipsnių. Sukimosi greitis neturi viršyti 600 aps./min.
3. Rankšluosčius geriausia džiovinti skersvėjyje arba gerai vėdinamoje patalpoje. Venkite rankšluosčių džiovinimo tiesioginiuose saulės spinduliuose, nes tai taip pat gali pakenkti rankšluosčių tekstūrai.
Kaip matote, išlaikyti minkštus ir švelnius rankšluosčius tikrai nėra labai sudėtinga!