Spagečiai yra viena populiariausių makaronų rūšių. Gaminant šį patiekalą nėra nieko sudėtingo: tiesiog įdėkite makaronus į verdantį vandenį ir po kelių minučių jie bus tinkami valgyti. Tačiau nėra jokios garantijos, kad šis procesas bus tobulas. Kad spagečiai būtų puikaus skonio ir tinkamos konsistencijos, virėjas turi žinoti kelis svarbius niuansus.
Naudokite daug vandens
Ne paslaptis, kad makaronus reikia virti verdančiame vandenyje.
Tačiau kartais virimo procesas nutrūksta. Paprastai tai įvyksta, kai virėjas į puodą įdeda spagečius.
Tačiau jei vandens yra daug, jis toliau verda be pertraukų. Todėl patartina laikytis tokio santykio: vienas litras vandens 100 gramų spagečių.
Nedėkite makaronų į puodą per anksti
Makaronai turi būti vandenyje tik tada, kai vanduo jame pradeda virti.
Jei šios rekomendacijos nepaisysite, makaronai sulips.
Nenaudokite dangčio
Neuždenkite puodo dangčiu. Tikėtina, kad uždengimas nepagreitins virimo, tačiau turės neigiamos įtakos makaronų konsistencijai.
Nuolatinis maišymas
Šaukštu reguliariai maišykite puodo turinį, kad spagečiai nesuliptų.
Didelė, vidutinė arba maža kaitra
Geriausia makaronus virti ant silpnos ugnies. Ši strategija padeda išvengti įprastų problemų.
Tai – iš puodo išsiliejęs karštas vanduo, pernelyg didelis spagečių sulipimas ir pervirimas.