Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Kame geriausia apvolioti kotletus, jei neturite miltų ar džiūvėsėlių?

Kad kotletai nesudegtų ir kepant visada susidarytų apetitą kelianti, traški plutelė, kotletai dažniausiai yra apvoliojami miltuose, džiūvėsėliuose ar manų kruopose. Apvoliojimas taip pat padeda kotletams išlikti sultingiems, tarsi „užsandarina“ patiekalą, neišteka mėsos sultys.

Jei po ranka nėra nei vieno įprasto ingrediento, tuomet turime jums kelis neįprastus pasiūlymus. Pirmas – išplakite kiaušinio baltymą ir suberkite į jį smulkiai suplėšytą batoną. Šia mase aptepkite kotletus ir kepkite įprastai.

Krakmolas taip pat yra geras pasirinkimas kotletų apvoliojimui. Jei jo neturite, taip pat galite naudoti sezamo sėklas arba linų sėmenis.

Smulkinti avižiniai dribsniai taip pat puikiai pakeičia miltus, jie net šiek tiek pagerina patiekalo skonį.

Jei yra noro ir laiko, galite pasiruošti bulvių trupinius. Jums reikės bulves sutarkuoti morkų trintuve, gautą masę kepti orkaitėje paskleidus plonu sluoksniu ir panaudoti šią masę kotletų voliojimui.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---